Pysselkväll

Av någon anledning kryper lusten att skapa och pyssla på mig just vid den här tiden. Det är mörkt ute redan efter kl. tre på dagarna, och det är mysigt att få komma in i värmen igen. Det är dessutom ett supertrevligt sätt att umgås över generationsgränserna. Alla kan vara med, gammal som ung.  Dessutom såg jag ett inslag på TV, där en hjärnforskare pratade om barns användning av surfplattor, och insåg hur lite vi vet om följderna av alltför stor exponering av dem. Barns hjärnor är inte färdigutvecklade, och de behöver få se och uppleva saker irl (in real life), känna och se, härma och göra. Och grejen är, att när mina flickor väl hade börjat pyssla, så gick det nästan inte att få dem att sluta. De tycker att det är så roligt och är stolta över vad de har åstadkommit. Tänk vad man skapa med lite pärlor, pärlplattor och ett strykjärn.

 

Pärlor_pärlplattor_cocolafemme

 

Pärlor_pärlplattor_cocolafemme

 

Olivia hade besök och hon var inte sen att hänga på. De pärlande med stort tålamod, och inspirationen flödade. Underbart att se.

 

Pärlor_pärlplattor_cocolafemme_pyssel

 

Olivia ville också göra en tomtesläde och jag fick i uppdrag att göra gran och paket. Roligt!

 

Pyssel_släde_filtgran_paket,_pärlplattor_cocolafemme

 

Här är Biancas samlade verk. Jag anar ett tema i vår julgran i år…

 

Pärlplattor_julpyssel_cocolafemme

 

Och så Olivias alster:

 

Pärlplattor_julpyssel_cocolafemme

 

Jag var förstås också tvungen att testa, fast i ärlighetens namn så hann jag knappt något annat än att stryka barnens pärlplattor. De producerade konstverk i en rasande fart. En julblomma fick jag till i alla fall.

 

Pärlplattor_julpyssel_cocolafemme

 

Lite proviant måste till emellanåt så att man orkar. Jag svänger ihop en tacopaj. Den blev en succé faktiskt, och Snabbt gick det också att laga.

 

Tacopaj_cocolafeme

 

img_1632

 

Jag tror inte att det har undgått någon att jag har blivit stolt faster till en vacker liten pojke i dagarna. Det är så härligt, och det gläder mig att pärlandet kanske får fortsätta här hemma när han blir lite större. Jag blev så inspirerad att jag tänkte att nu ska jag tillverka en mobil åt honom. Det är små ugglor som man syr med korsstygn. Pilligt! Får se om den blir färdig innan han fyller 18…

 

 

 

Pyssel_mobil_cocolafemme_korsstygn

 

Jag har ju redan ”gjort fel”, men då gäller det att koppla på fantasin och anpassa designen… Ungefär såhär ska den se ut när den blir färdig:

 

Mobil_cocolafemme

 

Ja, jag har ju en del att göra nu, så jag säger hej för denna gång.

 

Ett svar på “Pysselkväll“

  1. […] Det mesta i granen är egenhändigt tillverkat och allt hänger sådär huller om buller. Lär här om du vill se vad barnen har gjort för pynt för några veckor sedan. Det är bara fantasin som […]

Lämna ett svar