Tågromantik och dressin

Cocolafemme_johan becker_carola becker

 

Idag är det 10 år sedan vi gifte oss. Tennbröllop! Och vårt första jubileum. Vi gifte oss i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad och bröllopsfesten hade vi på Bäckaskogs slott. Det var en underbart solig dag och sprakande kväll tillsammans med familj och goda vänner. Den tog bara slut alltför fort, som det mesta som är roligt. Ikväll firar vi med barnen och delar med oss av fina minnen.

 

 

 

Här kommer ett annat fint minne. För några veckor sedan var vi i Skåne och cyklade dressin. Häng med!

 

Vi susar fram på en gnisslig dressin i ett frodigt skogslandskap. Benen jobbar frenetiskt under mig och håret dansar vilt i vinden. Jag blundar en stund och fyller näsan med doften av mull och tät skog. Öppnar ögonen och slås av de vackra djupgröna färgerna som omsluter mig. Solen som leker i lövverket. Bredvid mig på flaket sitter Olivia och Johan, fast han har precis klivit av för att sträcka på benen en stund. På dressinen framför trampar pappa med Bianca och mamma på flaket bredvid sig.

 

Cocolafemme_dressin_carola becker
På väg från Broby till Glimminge, en tur på dressin mitt i Skånes gröna hjärta, Göinge.

Cocolafemme_dressin_göingeskogarna

 

image

 

 

 

 

Först nu märker jag att vi ligger efter. De andra syns nu bara som en färgglad liten prick mitt i allt det gröna långt där framme. Har pappa en motor på sin dressin?  Nu blir Johan intresserad. Vi byter plats och jag får väl erkänna att det blir lite annan fart på kärran med honom bakom styret. Det är ju riktigt kul det här!

 

 

 

 

 

Cocolafemme_johan becker_carola becker

 

image

 

Hade det inte varit för att vi stannade flera gånger och plockade björnbär och hallon, till Johans stora frustration, så hade vi säkert hunnit ikapp. Om det var upp till mig så hade vi väl fortfarande legat i snåren på jakt efter bär. Finns det något bättre egentligen? Till slut kommer vi i alla fall fram till ändhållplatsen, gamla Glimminge station, som byggdes 1885. Stationshuset (idag privatbostad), godsmagasinet och uthus finns fortfarande kvar. Hit kan man komma och fika, fiska, paddla kanot och sova i gamla tågvagnar. Vi äter kanelbullar, dricker kaffe och saft, går på styltor och käkar karameller. Givetvis tittar vi in i de gamla tågvagnarna också. Tågromantik.  Sedan är det dags att hoppa på dressinerna igen och trampa de 6 km tillbaka in till Broby på den nerlagda gamla järnvägen.

 

 

Cocolafemme_tågmuseum_johan becker_carola becker

 

Ja, det gäller att suga på alla karameller i burken. Det här är ett familjeäventyr vi verkligen kan rekommendera. Vi hade jätteroligt!

 

 

Cocolafemme_carola becker

 

Vill du veta mer, så läs det här:

 

Dressin i Östra Göinge

 

Om Glimminge station

 

Skånska järnvägar – ångtåget på Österlen

 

Lämna ett svar