New York, New York…

Cocolafemme_NYC_Times Square by night

Wow! Vilken stad! The Big Apple, Staden som aldrig sover, Capital of the World. Ja, kärt barn har många namn. Jag tror inte att någon av de drygt 40 miljoner människor som årligen besöker New York City åker därifrån oberörd. Det är en smältdegel utan dess like. Jag har drömt om att få åka dit ända sedan jag var tolv. Nu, ett antal år senare, fick jag äntligen chansen. Jag är glad att det tog sin tid för nu fick jag och min man möjlighet att åka dit tillsammans med våra amerikanska vänner som kan staden innan och utan och som var väldigt glada över att få visa oss runt. Vilken njutning. Och nu får jag möjlighet att visa er. Kanske har du varit där och uppskattar tillbakablicken och gamla goda minnen som väcks till liv, eller har du som jag, aldrig varit i New York. Kanske lockar det dig då att åka dit. Hur som helst, här är min berättelse.

 

Wow! What a city! The Big Apple, The City that never sleeps, Capital of the World. We find many names for those we love. I don´t think that anyone out of the 40 million people that visit New York City every year leaves unmoved. It is a melting pot unlike no other. I have dreamed of going there since I was twelve. Now, finally, after a number of years, I got the chance and I am so glad it took its time, for not only did I get to go to NYC, but me and my husband got to go there with our dear american friends, who know and love this city and were more than happy to show it to us. What a treat. Now I get to show it to you. Hope you enjoy the ride. Maybe you have been there before and enjoy the look-back and good memories, or like me, you´ve never been in New York. Maybe now, you will be tempted to go. Nevertheless, here´s my story.

 

 

Då var det dags för avfärd. Det är en ganska lång resa på drygt 8h och dessutom med en tidsdifferens på 6h så om man lyckas få tag i billiga biljetter som vi gjorde, så är det helt klart värt att uppgradera till PLUS (vi åkte med SAS). Det är betydligt skönare och bredare säten som går att fälla lite mer, mer plats för benen och man får sköna kuddar och täcken och bättre mat. Dessutom får man mat först, vilket ger mer tid till sömn. Det går att uppgradera på flygplatsen, dock ska man vara medveten om att det är i mån av plats. En trevlig överraskning är att man då också får tillgång till loungen och på vägen hem är det verkligen en fördel, för Newark airport är inte rolig, men loungen är jättefin.

 

SAS_Stockholm_New York_flyg

 

 

Vi lämnade Arlanda 12.20, svensk tid, och landade i NYC 15.15, amerikansk tid. Vi åkte med Dial7 car service som är en bilservice som man förbokar och betalar i förväg för. När man har hämtat sitt bagage ringer man dem och berättar i vilken terminal man befinner sig, och så kommer de inom några minuter till anvisad plats. Supersmidigt. Vi hade biljetter till Empire State Building som vi ville utnyttja samma kväll så vi var angelägna om att så snabbt som möjligt komma till hotellet och checka in.

 

 

The Waldorf Astoria. Ett klassiskt ställe – old New York, Frank Sinatra-style. Det gillar vi. Vill man ha nytt och modernt så är inte detta rätt hotell. 1931 byggdes hotellet och i mars stänger de i tre år för en helrenovering. Efter det blir The Waldorf något helt annat och garanterat fyra gånger dyrare än det är nu.

 

Cocolafemme_new york_the waldorf astoria

 

 

Vi bytte om och gav oss ut på stan mot Empire State Building. Det var skönt med en promenad efter att ha suttit ner i flera timmar. Innan vi kom dit hade det hunnit mörkna, men det gjorde verkligen ingenting. Vilken utsikt – magi.

 

 

Cocolafemme_new york_skyline_by night

 

New York_by night_skyline_cocolafemme

 

New york_skyline_by night_ cocolafemme

 

New york_by night_cocolafemme

 

 

Det är något särskilt med en stad efter mörkrets inbrott när man ser det lite grann såhär från ovan, eller hur?! Man blir påmind om hur liten man är i sammanhanget och samtidigt att det är vi människor som har skapat allt det här. På gott och på ont, men fascinerande är det.

 

Efter det här var vi ganska hungriga och våra vänner hade bokat bord på Kellari taverna, en mysig grekisk restaurang med grym helgrillad fisk. De hade en förrätt på bläckfisk som var superb. Värd att rekommendera.

 

 

På vägen tillbaka gick vi via Times Square. Vilket surrealistiskt ställe. En samlingsplats för alla möjliga människor. 19 grader varmt på dagen och bara några grader kallare nu på kvällen, vilket gjorde att det blev en riktigt skön upplevelse. Jag kände mig riktigt hemma också…

 

Cocolafemme_NYC_H&M

 

Cocolafemme_NYC_Times Square

 

Efter en väldigt händelserik första kväll i New York känns det skönt att krypa ner i de svala lakanen på The Waldorf och jag kan konstatera: jag är lite smått förälskad…

 

Ett svar på “New York, New York…“

  1. […] Det blev en sen kväll igår och med tidsskillnaden dessutom, så känns det som en bra idé att hoppa över frukosten och gå rakt på lunchen. Om du missade vår första dag så hittar du den här. […]

Lämna ett svar