New York – del 3

Oj oj del 3 dröjde tyvärr. Jag har börjat en inredningskurs, och den har tagit all fokus den senaste tiden. Jag är helt uppslukad av planlösningar, elevationer, färg, form och stilhistoria. Det är verkligen roligt. Jag kommer att dela med mig mer av den varan här framöver. Men nu är det dags att avsluta kapitel ”New York”.

 

Sista dagen valde vi att tillbringa mestadels till fots. Vi tog tunnelbanan till Harlem, åt lunch på Red Rooster och gick sedan genom Central Park till 5th Avenue där vi ”hälsade på” Trump (=passerade Trump Tower). På kvällen åt vi på ännu en fantastisk restaurang – Le Cou Cou på Lafayette street, som blivit utsedd till favoritrestaurang av New York Times. Vi promenerade hem via Madison avenue, och stack in näsan på Bemelmanns. Dessvärre fanns inga platser. Det var riktigt skön stämning här, så hit vill jag nästa gång vi kommer till New York. Det är ett sådant där gemytligt ställe med livemusik och bara ett fåtal platser. Jättemysigt. Istället drack vi ett glas vin på Waldorf och summerade vår fantastiska resa. På köpet fick vi en privat uppvisning av en magiker, en riktigt New Yorker, som råkade vara där. Iofs hade han nog haft sina glansdagar, men det var ett roligt och udda inslag i alla fall.

 

På vägen till tunnelbanan passerade vi St Patricks Cathedral, som ligger alldeles runt hörnet från The Waldorf, och vi passade på att kika in. Den här kyrkan är den största kyrkan i nygotisk stil i Nordamerika. Den är riktigt fin och pampig och har alla de utmärkande stilelementen; höga spetsbågar, kolonner, ribbvalv och dekorativa utsmyckningar där en hel bildvärld är framställd. Runda rosettfönster är också typiskt för stilen och så de smäckra höga tornspirorna. Häftigt också att se den omgiven av alla dessa höga skyskrapor i modern stil. Det är en skön kontrast.

 

St patricks cathedral_cocolafemme_new york

 

På Red Rooster kastas man in i en härligt brokig värld. Det är ett ställe med massor av karaktär och hög stämning. Den äldre kvinnan i bandet sjöng fantastiskt bra och vid ett tillfälle gick hon omkring med mikrofonen och Johan kunde inte hålla sig från att bjuda på ett imponerande metal-skrik. 😁 Tyvärr tycker jag att maten här inte är mer än ok, men jag gillade verkligen deras Corn bread. Jag har inget att jämföra med men våra amerikanska vänner tyckte också att den var god. Jag köpte en CD-skiva, som jag inte lyssnat på än, för 20 dollar. Vad gör man inte för sina musiker-”kompisar” som försöker överleva på sin musik…

 

Corn bread_cocolafemme_new york_red rooster

 

Red rooster_cocolafemme_new york

 

Den här dagen tycktes gå i musikens tecken. Vi stötte på gatumusikanter titt som tätt. Riktig stämningsförhöjare. Vädret var fantastiskt också.

 

 

 

New york

 

Black and while cookie
Lite inspiration på vägen. Den där Fendi-väskan är ju helt fantastisk tycker jag. Black and white cookie är en ”New york – thing” så en sådan testade vi såklart – gott! Och kolla in snubben med den ”hemma-gjorda” kappan. Så himla roligt, så himla New York. ❤️

 

 

Le Cou Cou:

 

New york_cocolafemme

 

 

Morgonen därpå kostade vi på oss en härlig frukost på hotellet. Den bilden får avsluta min lilla New York-serie. Hoppas ni har haft nytta och nöje av den. Jag vet att det inte går att kommentera här men det får ni gärna göra på FB eller insta istället.

 

Vi syns snart igen!

 

New york_cocolafemme

Lämna ett svar