Julstämning med musik

Inget kan skapa stämning som musik. Det är givetvis helt och hållet min subjektiva övertygelse, men jag tror att de flesta någon gång har upplevt tillfällen när musiken har beskrivit känslan man har befunnit sig i eller t o m förstärkt den. Musik kan också väcka känslor till liv. När vi äter middag här hemma spelar vi ofta Frank Sinatra, och när det lackar mot jul vill vi höra julmusik. Allt för att komma i rätt stämning.

 

De senaste dagarna har vi, hela familjen Becker, liten som stor, haft förmånen att få sjunga i kyrkor i den svenska delen av Finland tillsammans med Dani Strömbäck och  Norakören med Marika Esch. Förhoppningsvis har vi lyckats sprida lite julglädje åt dem. Åtminstone börjar jag känna julstämningen ta form.

 

 

Jag och Bianca sjöng Stilla natt tillsammans med Norakören.

 

 

Olivia förenade sig med oss i allsången Nu tändas tusen juleljus. Två små stjärnor med sina föräldrar.

 

Marika, Dani, jag, Bianca och Johan. Den 33 kvinnor starka Norakören bakom oss.

 

 

Ett stort tack till alla medverkande, på scen såväl som i publiken. Vilken härlig stämning! ❤️ Roligt också att det uppmärksammades i tidningen (Sydin).

 

 

Jag passade på att köpa en tidig julklapp åt mig själv. Är inte den nya servisen ifrån Iittala helt ljuvlig? Den bär också med sig en stämning tycker jag. Det blir många njutningsfulla koppar framöver, både vad gäller innehåll och rent visuellt.

 

 

Här kommer ett litet smakprov. Jag sjunger Mitt hjerte alltid vanker, en mycket vacker norsk julpsalm, skriven på 1700-talet. Den är en av mina favoriter bland julsånger.  Är ni ännu mer nyfikna kan ni gå in på När-TV och lyssna på fler smakprov samt titta på en intervju med mig, Johan och Bianca. Vi är med ca 12.45 in i klippet. Klicka bara på länken.

 

Allt gott!

 

Lämna ett svar