Julkonsert och intervallträning

Idag är det 82 dagar kvar till jul! Det är väldigt svårt att förstå, med tanke på det fantastiska väder vi har och har haft länge nu. Solen är fortfarande alldeles ljuvlig, om än allt blekare.  För oss innebär det att det är mer än hög tid att börja fundera på vår årliga julkonsert i den svensk-finländska bygden. Och det är ännu kortare om tid tills dess, närmare bestämt 62 dagar. Så nu strömmar det julmusik ur högtalarna här hemma. Jag lyssnar och funderar, blundar och försöker känna in atmosfären där i kyrkan i början av december. Doften av stearin, prasslet i bänkarna, någon som harklar sig, spänd förväntan och massor av kärlek.

 

Musik har en helande kraft, är ett gränslöst språk som talas världen över. Förenar gammal och ung, och sprider både glädje och sorg. Ett musikstycke kan slå an en sträng i oss med samma urkraft som en doft utlöser ett minne, och på ett ögonblick förflytta oss till en annan plats i en annan tid. Glädjen i att framföra musik och tolka en text på mitt sätt är orsaken till att jag älskar att sjunga, och att möta en annan människa och dela den känslan just där och då är oerhört kraftfullt. Musik förenar oss människor, alldeles oavsett vår bakgrund eller ställning. Musik är kärlek.

 

Decembernatt 2016, cocolafemme, julmusik

 

 

Så därför tar det lite tid och kräver en hel del arbete innan. Det skulle vara enklast att sätta ihop en julkonsert enbart med de allra vanligaste sångerna, de som sitter i muskelminnet, men jag vill väcka nya känslor till liv. Både hos mig och hos dem i publiken. En blandning av gammalt och nytt och känt och ”okänt” är vad jag skulle vilja höra själv, så det är just vad det blir. Vi har tidigare blandat in lite annan passande musik, men i år har vi större julfokus än någonsin och det känns alldeles underbart!

 

När man sitter riktigt intensivt och jobbar med något så behöver man ta en paus ibland. För mig blir pauserna träning, och det är härligt att få komma ut lite mitt på dagen. Allra bäst är det om man får tillfälle att träna utomhus. Det känns som att hösten just har börjat och det är fortfarande fina dagar. Jag njuter fullt ut varje gång jag kliver utanför dörren. Tänk att man ända in i oktober kan sitta ute och njuta en kaffe!

 

Jag bjuder på ett par bilder ifrån första löpträningen med gymmet. Gemensam jogg till Gärdet och sedan intervallträning. Jobbig, men fantastisk träning som jag i ärlighetens namn inte trodde jag skulle ta mig igenom…inte helskinnad åtminstone. Men jag lämnade gruppen stärkt. Trött men stärkt. Härligt! Jag kommer att återkomma till detta ämne, mer djupgående, en annan gång.

 

 

Foto: Sandra Angermund, Nordic Wellness
Foto: Sandra Angermund, Nordic Wellness

 

Back to work! Tur att jag har ett roligt jobb.

Trevlig måndag!

 

Lite mer om intervallträning hittar du här:

Träningstips: Intervallträning!

Lämna ett svar