Jul-feeling

I vanlig ordning så står man här, en vecka innan julafton, och undrar vad som hände? Inte en julklapp är inhandlad så allt är precis som vanligt, som sagt. Vi brukar i och för sig inte spåra ur när det gäller julklappar och det känns skönt. Jag har tid och lust, så jag tänkte göra kola och flickorna vill gärna göra pepparkakshus. Jag åker iväg till Myrornas och fyndar glasskålar. Det känns bra att återanvända saker som någon annan tröttnat på. Jag brukar lämna saker där också. Vi klär vår gran. Visst, den är fejk, men ändå. Vi får en riktig gran hos mamma och pappa, så det känns ok trots allt. Sen sätter vi fart och bakar och kokar, pysslar ihop små paket av kolor, sätter glasyr på de egendesignade husen och vips så har en liten bit jul flyttat in i vårt hus.

 

 

Cocolafemme_jul_smörkola
Smörkola med vanilj och havssalt. Försvinnande god…

 

 

Cocolafemme_jul_kola
Chokladkola. Fantastiskt smarrig…

 

 

Varje kola förpackade vi omsorgsfullt i bakplåtspapper. Chokladskolan fick snören och smörkolan vackra bokmärken. Det är mysigt bara att titta på dem, men vi längtar efter julafton när vi får mumsa i oss så mycket vi orkar. Nu fick vi nöja oss med småbitar. Smaka måste man ju!

 

 

Cocolafemme_jul_kola_pepparkakshus

 

 

 

Titta på den här vackra handgjorda ljusstaken. Ett fynd för 50 kr på Myrornas. Alla glasskålar är köpta där också. Jättefina tycker jag.

 

 

 

 

Cocolafemme_jul_pepparkakshus
Kanske inte de vackraste husen, men de är i alla fall personliga.

 

 

Snurrig som jag var då vi bakade husen, så tänkte jag inte på att gavlarna på husen ju måste nå ända upp till takspetsen, men då kom Olivia på att man kunde använda pepparkakshjärtan och det fungerar ju alldeles utmärkt.

 

 

 
Bianca och Olivia klär julgranen. Den är också av det mer personliga snittet. Det mesta i granen är egenhändigt tillverkat och allt hänger sådär huller om buller. Lär här om du vill se vad barnen har gjort för pynt för några veckor sedan. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med lite pärlor och ett strykjärn…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Häromdagen var det ju lucia. Här kommer en bild av ett mycket charmigt tåg. Bianca är lucian till vänster i bilden. De var så fina och duktiga allihop och de skänkte en härlig julstämning åt oss vuxna som fick möjlighet att se och lyssna på dem.

 

 

 

Med en önskan om en härlig helg.

Lämna ett svar