Intervallträning backe

Jag har ju tidigare berättat om HIIT, eller intervallträning. Läs det inlägget HÄR. En av de mest effektiva träningsformerna.

 

Jag ska helt ärligt säga att det är sjukt jobbigt och det kräver en stor dos självdisciplin för att genomföra ett effektivt HIIT-pass, och för mig hade det aldrig blivit av om det inte vore för att mitt gym anordnar löpningsklass. Fördelen är att man kan och bör anpassa fart och intensitet utifrån sina egna förutsättningar. Om man aldrig har sprungit ett steg, så är en lämplig nivå att gå och jogga i intervaller, medan en vältränad människa måste öka intensiteten ordentligt. Grundtanken är att man omväxlande håller ett tempo på ungefär 85% av sitt max, och i de lugna intervallerna kan man gå eller småjogga, allt efter egen förmåga och dagsform. Belöningen kommer efteråt, jag lovar.

 

Nordic wellness är det gym jag går på. (Jag är inte sponsrad, utan är bara en nöjd kund.) Bilderna i detta inlägg har de tagit och jag är tacksam för att få använda dem. Vi var ute i torsdags i förra veckan. Det var nog den sista vackra höstdagen för i år, och det var alldeles underbart att få komma ut i solen och träna bland löven. Bara det är ju en vinst. Sedan är det en härlig grupp att träna med vilket är ett stort plus. Vi gav oss ut på Djurgården denna vackra soliga dag, och man påminns av vilket underbart ställe man bor på. Givetvis joggade vi dit tillsammans.

 

Cocolafemme, nordic wellness, intervallträning

 

cocolafemme, nordic wellness, intervallträning

 

Intervallträningsbiten denna dag bestod av att, under 14 minuter, springa uppför backen vid Skansen, och jogga alternativt gå ner. Det kanske inte låter så mycket med 14 minuter, men jag lovar att det var jobbigt.

 

Cocolafemme, nordic wellness, intervallträning

 

Efter denna rush, fick vi lite funktionell träning i gräset innan det var dags att jogga hemåt igen.

 

img_1387

 

Sista bilden är en bild ifrån innergården på Garnisonen, där gymmet finns. Det är så vackert och fridfullt där. Älskar när löven på byggnaden är såhär röda och vackra. På bara en vecka har intensiteten i färgen minskat och antal blad likaså. Men bilden har jag kvar….

 

img_3202

 

Jag önskar dig en underbar helg!

 

Lämna ett svar