Hemma-spa, en perfekt start på veckan

Ibland är det härligt att kicka igång veckan med att ta extra väl hand om sig själv. En ansiktsmask, ett långt välgörande bad eller varför inte bastu med lite väldoftande aromoljor?  En tallrik frukt, citronvatten och Enya, och njutningen kan börja. Idag bjuder jag mig själv på hemma-spa.

 

 

Carola becker_ansiktsmask_spa_kakel_badrum

 

 

Jag rotar bland mina burkar och tuber och inser, när jag hittar den ena favoriten efter den andra, att det var alltför länge sedan jag ens tog ett bad istället för en stressad dusch.

Hårinpackning med mycket protein bygger upp håret och är precis vad jag behöver. Min favorit är K-pak från Joico. Jag tycker faktiskt att den gör skillnad på riktigt. Om du orkar dränka in en handduk i hett vatten, vrida ur och göra en turban, så blir resultatet ännu bättre. Till ansiktet föredrar jag en lerinpackning. Jag känner mig så len och ren i huden efteråt och sen är det bara att fylla på med en riktigt bra ansiktscreme. Jag använder en ifrån Pevonia som jag är riktigt nöjd med och som också har ett serum i samma serie. Till kroppen använder jag en saltscrub ifrån Rituals. Också bubblorna i vattnet är ifrån Rituals. Härliga produkter med mycket spa-känsla, men de doftar ganska mycket och är inget för den som inte uppskattar det.

 

Det är verkligen underbart att ge sig sig själv sådan här kvalitativ egentid. Att fortsätta fylla på med endorfiner och att unna sig lite lyx i vardagen även efter sommaren är viktigt för oss nordbor. Vintern är lång… Det dröjer dock inte länge innan små fötter kommer tassande och vill hoppa i. Och självklart får de det. Flickorna blir dock inte långvariga för vattnet är ganska varmt.

 

Carola Becker_hemmaspa_spa_badrum

 

Mör och lycklig. Kroppen är sådär genomvarm och mjuk. Inte ens tvätten som väntar på att bli upphängd kan förstöra den känslan. En bra start på en ny vecka.

 

Trevlig måndag! Vi ses igen på onsdag.

 

Joico hårinpackning

Lämna ett svar