Grön marmor och salami

Jag är väldigt förtjust i tidlösa material. Läder som bara blir vackrare med åren. Mässing med patina. Sten som håller långt mycket längre än en människas livstid. Det är väl därför jag har sådan förkärlek till antikviteter och ogillar plast. Gamla möbler som tillverkats av sanna hantverkare under åtskilliga timmar och som fortfarande finns kvar, till glädje för många generationer, långt efter att deras skapare gått vidare. Ett stycke historia.

Så när jag köper nytillverkade saker uppskattar jag allra mest de som är tillverkade i ett beständigt material. Just nu är jag så glad åt min nya gröna marmorskiva. Den kommer att användas flitigt här hemma framöver, och pryder verkligen sin plats på det gamla vackra bordet. Det mjuka träet möter den hårda stenen. Kontraster är härligt. Den är väldigt tung, så jag flyttar den inte utan använder den hela tiden istället. Ett litet stilleben.

 

Grön marmor_stilleben_cocolafemme_

 

Idag kom den verkligen till användning för första gången. Jag bjöd familjen på salami, ost och anklevermousse med tillbehör. Vackert och välsmakande. Vem behöver laga mat när det finns så härliga produkter att tillgå. Flickorna är tokiga i den här typen av plockmat, och vi likaså. Vi dricker gärna välkyld Tokaji till. Sött och salt i bästa samspel. Tokajier smakar lite som torkade bär; fikon, dadlar och russin, vilket passar oerhört bra till både anklevermousse och chevré. En verklig njutning.

 

Cocolafemme_grön marmor_plockmat

 

Cocolafemme_grön marmor_plockmat

 

Cocolafemme_grön marmor_plockmat_familjemys

 

Jodå, det blev nästan tabberas på det… Olivia låter inget gå till spillo.

 

Cocolafemme_grön marmor

 

 

Det var loppis här kring Karlaplan i lördags.  Jag hittade en vacker lampa i onyx, gissningsvis från 40-talet. Jag tycker att den är så fin som den är, så jag skippar lampskärm och nöjer mig med en vacker glödlampa med koppartråd i. Den ger en mysigt och varmt sken och när den är på plats känns den väldigt självklar. 200 kr var den alla gånger värd.

 

cocolafemme_Lampa_Onyx_vintage

 

Och med detta önskar jag dig en underbar start på veckan. Nästa inlägg kommer på onsdag.

 

 

Lämna ett svar