Gosedjur och prylar

På senare tid har det knappt varit en kvadratmeter golvyta ledigt i Olivias rum. Gosedjuren ligger överallt, stjäl plats och samlar damm. Diverse mojönger och pinaler huserar vilt varhelst det råkar finnas lite rum. Som det är nu kan hon knappt sitta vid skrivbordet och skriva, rita eller pyssla för alla saker som ”bor” där. Det måste åtgärdas.

 

Att inreda ett barnrum är inte det lättaste. Särskilt när det är litet som det här. Det är många olika saker, små och stora, som ska finnas tillgängliga, men samtidigt helst vara ur vägen. Min önskan är att inget ska vara på golvet åtminstone. Man vill kunna komma in med dammsugaren närsomhelst utan att det ska bli ett projekt av det. Var sak på sin plats, men ändå mysigt.

 

De platsbyggda möblerna är smarta lösningar och helst vill man inte ha in fler möbler. De tar för mycket golvyta och äter upp rymden i rummet.  Olivia har en förkärlek för små prylar, och det är lätt att slänga ner allt i en låda som sedan glöms bort. Jag tänker att det vore fint med någon form av prylhylla, och så måste de stackars gosedjuren, som i dagsläget upptar 25% av golvytan, få en egen liten hemvist. Olivia vill inte att de ska knölas in i någon låda någonstans. De kan ju bli ledsna! Sagt och gjort, de får bo på väggen. Jag googlar runt efter en tallrikshylla, som tar lite plats och där gosisarna inte trillar ut. Väggen där jag tänkt placera hyllan är smal, men höjd finns ju. Till slut hittar jag en avlång tallrikshylla. Perfekt med flera ”våningar” för de rara små fluffdjuren. Prylhylla hittar jag på H&M Home. Det är som små hus med fack i. Hyllan finns i två olika storlekar. Jag beställer båda på nätet. Smidigt.

 

image
Innan hyllan kom upp så låg alla saker på golvet i en hörna. Det känns mycket lugnare när grejorna kommer upp på väggen, även om det blev lite trångt för de små djuren.

 

image

 

image

 

 

Prylhyllorna kommer från H&M Home. Vi har inte hunnit få upp dem på väggen än. I ärlighetens namn är vi inte helt överens än om deras placering. Olivia inredde dem dock på en gång. Vill man, kan man tapetserat dem. Det hade jag tänkt göra men när alla småsaker kom på plats tyckte jag att det var finast såhär.

 

 

image
image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prylhylla_cocolafemme_barnrum

 

 

Trevlig helg!

Vi ses på måndag.

 

Mer inspiration och tips när du ska inreda barnrummet kan du får här.

Lämna ett svar