Ansiktsoljor

Just nu är det populärt med ansiktsoljor. Arganolja har ju varit på tapeten ett bra tag, men jag har åtminstone mest sett det som något man använder till håret.

En god vän var nyfiken på ansiktsoljor och jag var inte sen att hänga på. Nu har jag använt dem i ett par veckor och tänkte utvärdera dem.

Jag valde att prova oljor från Bare origin för att de är 100% oraffinerad kallpressad arganolja, ekologiskt odlad eller från vild skörd . Enda tillsatserna är ekologisk kakaoböna och ren bourbon vanilj i den bruna flaskan, och essentiell rosenolja i den rosa flaskan. Den gröna är ren arganolja.

 

Arganolja från Bare origin
Arganolja från Bare origin

 

Det känns befriande att använda så naturliga och råa ingredienser direkt hämtade från naturens skafferi, varsamt framtagna och vackert buteljerade. Jag gillar känslan av att dropparna ur dessa flaskor är så naturliga som det går att få.

 

Efter en ångande dusch är det en skön känsla att smörja in ansiktet med oljan. Det blir lite spa-känsla. Dock tycker jag inte om dofterna så särskilt mycket. Den med rosenolja gillar jag i och för sig, men kakao – nej tack, inte för mig. Det känns som att jag kletar på mig en chokladboll. Det känns inte fräscht att ha i ansiktet. Dock funkar det på övriga kroppen.

 

Den gröna, rena oljan använder jag i håret utblandad i exempelvis värmeskyddet som jag gärna vill ha i när håret är nytvättat och ska blåsas och stylas. Flickorna använder också produkterna efter varje hårtvätt, och det känns bra att ge dem ett alternativ med så kort ingredienslista. Johan blandar ut den i sin stylingprodukt.

 

Jag använder oljan i ansiktet på kvällarna och det känns som att huden är smidigare nu än innan jag började använda produkterna. Effekten sitter kvar även dagen efter. På morgonen när jag ska sminka mig föredrar jag dock en ansiktscreme som går in i huden ordentligt, men använder man inte foundation så borde det funka bra med oljan även på morgonen.

 

Summa summarum så gillar jag produkten. Jag kommer att beställa Arganoljan med rosdoft fler gånger. Dock ser jag den som ett komplement, inte att den ersätter min vanliga hudvård. Ibland är man extra torr och då är det perfekt att köra en liten oljekur.

 

En flaska Rose argan oil kostar 198 kr för 30 ml, provkittet som jag beställde kostar 579 kr, då får man alla tre oljorna i 20 ml flaskor.

Med varje köp stödjer man ett kvinnocooperativ i Marocko.

 

Vad är arganolja?

Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i sydvästra Marocko, nära Saharaöknen. Fröna i frukten pressas till olja. Om arganoljan används i matlagningen rostas fröna och pressas sedan. Arganolja sänker kolesterolet.

Arganolja till huden kallpressas och är tunn varpå den snabbt tränger den in i huden. Den passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer. Den innehåller rikligt med vitamin E, vilket också motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också lämplig för acnehud och psoriasis.

 

 

Trevlig onsdag!

Lämna ett svar